Ψάρια & Λαχανικά από τον Ουρανό

Ψάρια από τον ουρανό, μπορεί να ακούγεται ουτοπικό αλλά είναι μια πραγματικότητα. Η Conceptual Devices σε συνεργασία με την Urban Farmers AG σχεδίασαν το Globe/Hedron θερμοκήπιο μπαμπού με σκοπό την καλλιέργεια ψαριών και λαχανικών σε επίπεδες στέγες.

Το θερμοκήπιο αυτό είναι βελτιστοποιημένο για καλλιεργητικές τεχνικές υδατοκαλλιέργειας και υδροπονίας με το νερό των ψαριών ν τρέφει τα φυτά, και αυτά να καθαρίζουν το νερό. Ένα τέτοιο σύστημα έχει τη δυνατότητα να θρέψει 4 οικογένειες για 4 έτη.


Μέσω της ιδιότητας του θόλου να κατανέμει το φορτίο, το βάρος του ενυδρείου στηρίζεται στο σκελετό του θερμοκηπίου. Εξαιτίας του σχεδιασμού του μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε όλες τις επίπεδες στέγες χωρίς καμία διαρθρωτική δομική προσαρμογή. Επιπλέον, η κατασκευή του έχει σχεδιαστεί ώστε να πωληθεί με το χαμηλότερο κόστος, γεγονός που το καθιστά προσιτό για όλους τους ενδιαφερόμενους.


Όσον αφορά το λειτουργικό μέρος, το νερό από τη δεξαμενή των ψαριών που βρίσκεται το κατώτερο μέρος του θερμοκηπίου φιλτράρεται και απομονώνει τα περιττώματα από το νερό (στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας δημιουργείται ένα βιολογικό λίπασμα). Το καθαρό νερό αντλείται στη συνέχεια στην κορυφή του θερμοκηπίου , όπου θα χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών κατά σειρά. Το νερό που ρέει προς τα κάτω καθαρό και φιλτραρισμένο από τα φυτά επιστρέφει στη δεξαμενή των ψαριών .




Οι σχεδιαστές εκτιμούν ότι η εγκατάσταση του θερμοκηπίου είναι απλή και εύκολη, βελτιστοποιημένη για αστική καλλιέργεια σε ταράτσες που μπορεί να παράγει μέχρι 370 κιλά κηπευτικά σε δύο καλλιεργητικές περιόδους καθώς και περίπου 80 κιλά ψάρια σε ετήσια βάση.

Πηγή: http://www.earthtechling.com/2012/07/fish-from-the-sky-with-veggies-the-globe-greenhouse

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...