Το Σύστημα GroSens®


Το πατενταρισμένο σύστημα GroSens ® της GRODAN είναι ένα ιδανικό εργαλείο μέτρησης για τους καλλιεργητές, καθιστώντας δυνατή την Άρδευση Ακριβείας μέσω ακριβούς μέτρησης και λεπτομερούς εμφάνισης των επιπέδων της Περιεκτικότητας σε Υγρασία (WC), της Ηλεκτρικής Αγωγιμότητας (EC) και της θερμοκρασίας μέσα στο υπόστρωμα υδροπονίας από πετροβάμβακα.

 
 
 
Το σύστημα GroSens ® 
Το σύστημα GroSens δίνει σε πραγματικό χρόνο (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) την εικόνα της WC, EC και της Θερμοκρασίας (Τ) μέσα στο υπόστρωμα πετροβάμβακα. 

Το σύστημα μπορεί να συνδεθεί με τους περισσότερους γνωστούς υπολογιστές ελέγχου κλίματος, ώστε να παρέχει μια άμεση και συνεχή απεικόνιση των δεδομένων σε μορφή γραφήματος. 

Πέρα απ’ αυτό, επιτρέπει επίσης και πιο λεπτομερείς πληροφορίες που θα εμφανίζονται σε οποιαδήποτε εξωτερικό υπολογιστή συνδεδεμένο με το Internet / Ethernet του καλλιεργητή. Αυτό παρέχει πολύτιμες, έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση για τη βελτιστοποίηση της στρατηγικής άρδευσης, επιτρέποντας στους καλλιεργητές να βελτιώσουν την απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών τους.

Σε συνδυασμό με τα υποστρώματα πετροβάμβακα Grodan και τις συμβουλές, το σύστημα GroSens καθιστά δυνατή για τον παραγωγό τη βελτιστοποίηση της παραγωγής κάνοντας συγχρόνως οικονομία. Εν ολίγοις, η χρήση του συστήματος GroSens ενσωματώνει τις αρχές της Καλλιέργειας Ακριβείας. Το σύστημα GroSens, σε συνδυασμό με τα προϊόντα πετροβάμβακα υδροπονίας GRODAN και τις ανάλογες συμβουλές, είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.



1. Εξαιρετικά ακριβής μέτρηση της WC

Εξαιρετικά ακριβής γνώση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σχετικά με την Περιεκτικότητα σε Υγρασία (WC%). Βασισμένο σε στατιστικά αξιόπιστες δοκιμές, το σύστημα GroSens μετρά την WC τουλάχιστον 5 φορές πιο αξιόπιστα από τους υπάρχοντες μετρητές περιεκτικότητας υγρασίας (WCM). Το σύστημα GroSens, με τη πολύ βελτιωμένη μέτρηση της WC, αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες παραγωγούς που θέλουν να εφαρμόσουν Άρδευση Ακριβείας ώστε να επιτύχουν βέλτιστη παραγωγή και ποιότητα.

Οι ακριβείς μετρήσεις WC στο υπόστρωμα πετροβάμβακα (διαθέσιμες μέρα/νύχτα) επιτρέπουν στους παραγωγούς να ασκούν μεγάλο έλεγχο πάνω στις καλλιέργειές τους. Οι μετρηθείσες τιμές είναι άμεσα εμφανίσιμες (μέσα από γραφήματα στον υπολογιστή κλίματος ελέγχου ή / και οποιοδήποτε εξωτερικό υπολογιστή) παρέχοντας λεπτομερείς, ακριβείς πληροφορίες που δίνουν τη δυνατότητα για Άρδευση Ακριβείας. Όταν συνδέεται σε ένα εξωτερικό υπολογιστή, συνδεδεμένο στο δίκτυο του παραγωγού, το σύστημα GroSens καθιστά δυνατή την ανάγνωση των αναλυτικών τιμών για κάθε αισθητήρα.


2. Εξαιρετικά ακριβής μέτρηση της Ηλεκτρικής Αγωγιμότητας (ΕC)


Εξαιρετικά ακριβείς (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) μετρήσεις σχετικά με την ΕC. Με βάση τις στατιστικά αξιόπιστα δοκιμές, το σύστημα GroSens μετρά την ΕC τουλάχιστον 5 φορές πιο αξιόπιστα από τους υπάρχοντες μετρητές Υγρασίας (WCM).

Η πολύ βελτιωμένη μέτρηση της ΕC, φέρνει τον ακριβή έλεγχο των επιπέδων της ΕC σ΄ένα άλλο επίπεδο. Για τους καλλιεργητές που θέλουν ακρίβεια στη διαχείριση της ΕC, το σύστημα GroSens το επιτυγχάνει, ανοίγοντας το δρόμο για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας. Ακριβείς μετρήσεις της ΕC στο υπόστρωμα πετροβάμβακα - παρέχονται ημέρα/ νύχτα – δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς να ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στις καλλιέργειές τους.

 3. Ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές τιμές WC & ΕC 

Περισσότερα σημεία μέτρησης, οδηγούν σε πιο αντιπροσωπευτικές τιμές WC και ΕC κατά την άρδευση. Το σύστημα GroSens ξεκινά με 3 αισθητήρες. Ωστόσο, όσο περισσότερους αισθητήρες εγκαθίστανται, τόσο πιο ακριβή εικόνα επιτυγχάνεται της κατάστασης της WC & ΕC σε ολόκληρο το θερμοκήπιο. Επιπλέον, οι μετρήσεις του GroSens με διπλάσιο αριθμό σημείων μέτρησης, παρέχουν πιο αξιόπιστα δεδομένα. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί σε πολύ πιο αντιπροσωπευτικές τιμές WC & ΕC ώστε να καθοδηγείται ευκολότερα η καλλιέργεια. Οι ακριβείς τιμές παίζουν καθοριστικό ρόλο τη σωστή στρατηγική άρδευσης ακριβείας. Οι βέλτιστες στρατηγικές άρδευσης για κάθε τμήμα άρδευσης οδηγούν σε βέλτιστα αποτελέσματα.


4. Ευελιξία στη μέτρηση

Οι ασύρματοι αισθητήρες επιτρέπουν μια τεράστια ευελιξία, σ΄αυτόν που ενδιαφέρεται να μετρά οπουδήποτε μέσα στο θερμοκήπιο. Είναι τόσο εύκολο η εγκατάσταση όσο και στην αντικατάστασή τους.

Με το σύστημα GroSens, είναι εξαιρετικά εύκολο να τοποθετηθούν οι ασύρματοι αισθητήρες σε κάθε προκαθορισμένο τμήμα άρδευσης μέσα στο θερμοκήπιο. Η αλλαγή της θέσης των αισθητήρων κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είναι πανεύκολη (μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα). Αυτό καθιστά δυνατή την ανάγνωση των τιμών της WC και της ΕC δεδομένα από οποιαδήποτε προκαθορισμένη θέση στο θερμοκήπιο σε οποιαδήποτε στιγμή. Αντιπροσωπευτικές μετρήσεις αντιπροσωπευτικές πλακών υδροπονικού πετροβάμβακα  οδηγεί σε καλύτερη διαχείριση της WC και της EC. Επιπλέον, αυτή η ευελιξία στην τοποθέτηση του αισθητήρα δεν οδηγεί σε πρόσθετα έξοδα εγκατάστασης. Τα ασύρματα συστήματα ελαχιστοποιούν  τον κίνδυνο του ατυχήματος της κατά λάθος κοπή καλωδίων κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

5. Εξατομικευμένες διαμορφώσεις 

 Επειδή το σύστημα GroSens είναι modular, μπορεί να κλιμακωθεί σε διάφορα επίπεδα. 

Το Βασικό πακέτο του GroSens έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει την αξιοπιστία και την αντιπροσωπευτικότητα της WC και της ΕC στοιχεία για ένα τομέα άρδευσης. Ανάλογα με το μέγεθος του θερμοκηπίου, και αν ο καλλιεργητής θέλει να πάει σ το επόμενο επίπεδο στην άρδευση ακριβείας, όλα τα μέρη του βασικού πακέτου του GroSens μπορούν να διατεθούν ξεχωριστά. Αυτό καθιστά δυνατή τη ρύθμιση του συστήματος GroSens εξατομικευμένα για κάθε παραγωγό.
Περισσότερες πληροφορίες στους ανθρώπους της DKG Group/ Επίσημο Αντιπρόσωπο της Grodan στην Ελλάδα, Βαλκανικές Χώρες, Κύπρο και Αίγυπτο
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...