Μπορεί ένας εχθρός όπως ο Αλευρώδης να καταστρέψει σήμερα 170 στρέμματα Τομάτας;

Σύμφωνα με το Bangor Daily News, στην Επιχείρηση Backyard Farms, με έδρα το Madison των ΗΠΑ, όπου καλλιεργούνται 170 στρέμματα και παράγονται ετησίως περίπου 12,5 εκατομμύρια κιλά τομάτας στα θερμοκήπια της, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε μια προσπάθεια για την εξάλειψη του Αλευρώδη από όλη την καλλιέργεια με την καταστροφή του μισού εκατομμυρίου φυτών τομάτας να είναι αναπόφευκτη. 

Η απόφαση της επαναφύτευσης ολόκληρης της καλλιέργειας, σημαίνει ότι οι τομάτες δεν θα είναι διαθέσιμες στην αγορά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Michael Aalto, εκπρόσωπο των Backyard Farms.



Η εταιρία απασχολεί 200 άτομα, και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος ως αποτέλεσμα της απόφασης να καταστραφούν τα φυτά και να καθαριστεί το θερμοκήπιο, τόνισε ο Aalto.

Ο Aalto δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσο θα κοστίσει η απόφαση αυτή στην επιχείρηση, ή αν η εταιρία είχε ασφαλίσει την καλλιέργεια της. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι ζημία για την εταιρία, σύμφωνα με τον John Mahon, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Maine.

Κανένας διευθυντής δε θέλει να γυρίσει το διακόπτη στο off, και αν αυτό χρειαστεί γίνεται με πολύ βαριά καρδιά», δήλωσε ο Mahon και συμπλήρωσε «Οι μακροχρόνιες συνέπειες ωστόσο δεν θα είναι πολύ επιζήμιες για την εταιρία. Ενώ οι περισσότερες εταιρίες τρέμουν στην ιδέα να απουσιάσει το προϊόν τους για τρείς μήνες από την αγορά – σκεφτείτε την Coca-Cola και την Pepsi – η Backyard Farms αποτελούν εξαίρεση».  


“ Μπορεί στο μεταξύ οι πελάτες να αλλάξουν προϊόν, αλλά αυτό που βοηθά την εταιρία είναι κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο θα είναι η μόνη πηγή για αγορά τομάτας", είπε ο Mahon.            


O Aalto δήλωσε πως η εταιρία δεν καθυστέρησε να αποφασίσει να καταστρέψει την καλλιέργεια μέχρι το καλοκαίρι. Ήταν απλά μια βολική σύμπτωση.


Ενώ βραχυπρόθεσμα θα είναι ένα πλήγμα για την εταιρία, τυχόν μακροπρόθεσμες συνέπειες θα μετριαστούν από το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι πελάτες της εταιρίας έχουν υποσχεθεί συνεχή στήριξη. Εκπρόσωποι από τα Hannaford, Shaw και Whole Foods Markets υποσχέθηκαν ότι θα αγοράσουν τομάτες μόλις αρχίσει η παραγωγή.


Δύο παράγοντες καθιστούν τη Backyard Farms ανταγωνιστική επιλογή σε σύγκριση με τις εισαγόμενες τομάτες και είναι :

 · η ηλεκτρική ενέργεια ουσιαστικά επιδοτείται από την πόλη Madison, η οποία έχει δική της ηλεκτρική παροχή,

· και είναι σε κοντινή απόσταση από όλα αυτά τα καταστήματα, που σημαίνει ότι οι τομάτες είναι πιο φρέσκες και με λιγότερο κόστος μεταφοράς. Επιπλέον, υπάρχει το πλεονέκτηματου marketing ότι είναι ντόπιες (παράγονται στο Maine).



Πηγή:
http://www.hortidaily.com/article/3048/US-Backyard-Farms-rips-up,-replants-entire-crop-due-to-white-fly-invasion









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...