Science Barge: Tο υδροπονικό θερμοκήπιο που επιπλέει…


Ένα πρωτότυπο βιώσιμο υδροπονικό θερμοκήπιο επιπλέει σε ένα ποταμόπλοιο στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. Το θερμοκήπιο κατασκευάστηκε από την ΝΥ Sun Works και αποκτήθηκε το 2008 από τη Περιβαλλοντική Μη Κερδοσκοπική εταιρία Groundwork Hudson Valley, όπου έκτοτε λειτουργεί ως κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στο θερμοκήπιο καλλιεργούνται μια πληθώρα από φρέσκα προϊόντα όπως τομάτες, πεπόνια, χόρτα και μαρούλια με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μηδενική απορροή και χωρίς φυτοπροστατευτικά προιόντα.

Όλη η ενέργεια που απαιτείται για να τροφοδοτηθεί το ποταμόπλοιο παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες, ανεμογεννήτριες και βιοκαύσιμα, ενώ το υδροπονικό θερμοκήπιο αρδεύεται αποκλειστικά από όμβρια ύδατα και καθαρό νερό του ποταμού.

Είναι το μοναδικό στη Νέα Υόρκη που μπορεί να επιδείξει πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποστηρίζουν τη αειφόρα παραγωγή φρέσκων προϊόντων.

Ήδη εκτελείται ένα πολύ δραστήριο πρόγραμμα για τη δημόσια παιδεία, με σχολικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης που επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και το ευρύ κοινό τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: http://www.groundworkhv.org/programs/science-barge/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...